World Istimak in Malaysia


Guys, this coming July 9 to July 13 the World Istimak will be held in KLIA Quarters.

This gathering will be only the second world istimak in Malaysia after 23 years. It has been long since Malaysia become the host of this auspicious event. All muslim brothers will gather here and expecting also from the whole worlds. This is the way that Rasulullah s.a.w shown us to be a good muslim, with superb Iman and Amal. Let’s us convey this message to All muslim people, and pray to Allah may this gathering be a very successful gathering.

This is a photo taken during Istimak Tongi, Bangladesh early this year. Hopefully The Malaysia Istimak will be same capacity or even bigger than this insyaAllah.

Earlier this year in February 2009 at Tongi, Bangladesh, the Bangladeshi authorities deployed some 10,000 security officials to guard the World Congregation of Muslims at a 77-hectare (190-acre) site on the banks of River Turag in Tongi, just north of Dhaka, as hundreds of thousands of Muslims began arriving for the event, local government official Azmat Ullah Khan said. Khan said people were streaming into the ground on buses, trucks, ferries and trains. (International Herald Tribune)

It is reported that some 3 million Muslim devotees raised their hands in prayer for global peace, putting aside their country’s sometimes violent struggle with political corruption and Islamic extremists, at one of the world’s largest religious gatherings after Hajj in Mecca. The annual World Congregation of Muslims, or “Bishwa Ijtema,” has been held each year since 1966 on the banks of the River Turag in Tongi, just north of the capital, Dhaka. (The Ledger).

Read also the report on this gathering at http://www.theglobeandmail.com/

So hopefully Malaysia Istimak in KLIA Quarters this year will be the same strong gathering as in Tongi, Bangladesh, insyaAllah.

Sphere: Related Content

19 Comments so far

  1. Nazim on April 25th, 2009

    i would like to join this gathering

  2. roslimh on April 29th, 2009

    Nazim, you are most welcome. In fact all muslims are welcome to the Istimak.

  3. hisham on April 30th, 2009

    JazakAllah Khair for the info.

    Hope Brs in Malaysia will support this event by attending

    wasalam

  4. roslimh on May 1st, 2009

    InsyaAllah Hisham…make doa so that All Malaysians shall be at the Istimak and all muslims around S.E.A. will be there too.

  5. PakarHowTo on May 4th, 2009

    InsyaAllah, saya pasti akan menghadirkan diri.
    Walaupun tak dapat nak keluar,
    at least dapat dengar bayan dari maulana2
    yang dimuliakan Allah,
    cukuplah bagi ana yang lemah imannya ini…huhu

    insyaAllah, semoga Allah pilih saya
    dan tuan2 semua untuk kita sama2
    korban wang ringgit, harta dan masa kita
    setakat termampu untuk buat kerja agama ini.

    amin ya Allah.

  6. roslimh on May 5th, 2009

    Salam Shukri,
    Alhamdulillah and see you at the Istimak.
    InsyaAllah we make Doa so that semua kita2
    dan seluruh umat diberi petunjuk dan hidayah.

    “Kita semua hidup didunia ini bukan untuk tinggal disini tetapi untuk pergi”.

    Amin Ya Rabbal Alamin.

  7. charmania on May 18th, 2009

    salam,
    ana harap istimak ini membuka mata semua pihak untuk menyelesaikan masalah umat akhir zaman hanyalah satu cara yang di bawa oleh nabi saw..iaitu kerja nabi saw sebagai maksud hidup..

  8. roslimh on May 18th, 2009

    Salam charmania,

    Itulah harapan semua supaya selepas 27 tahun, istimak ini akan menjadi asbab hidayah di bumi Malaysia ini dan segala kemelut akan di bantu oleh Allah swt.

    The only way that has been shown by Nabi s.a.w.

  9. Sabri on June 16th, 2009

    saya dah lama tak keluar la Bro…tapi ada azam nak keluar amal pun masyaalah hancur..moga-moga Allah SWT akan pilih saya untuk keluar sebelum ajal..amin..dan dipilih untuk hadir istimak ni…..

  10. roslimh on June 16th, 2009

    Salam Sabri,

    Insyaallah kuatkan azam anda. Always make doa. Jumpa di Istimak nanti, insyaallah. Saya berada di jemaah khidmat ta’am.

  11. zaim on June 21st, 2009

    salam roslimh,

    doa doa buat saya agar Allah mudahankan saya keluar 40 atau 4 bulan lepas istimak dan kekalkan saya dalam kerja kenabian ini. jumpa di istimak nanti. insyaAllah.

  12. samad on June 22nd, 2009

    aku harap rosli dapat ler rekod byan2..nanti boleh pos atau email kat saya..maklumler jauh nak pi kat osea skrg. TQ rosli.

  13. roslimh on June 22nd, 2009

    Salam Zaim,
    Amin may Allah make it easy for you to go out 40 days / 4 months after Istimak, insyaAllah. I am at khidmat ta’am jamaat during the istimak.

    And Salam to Bro Samad,
    Insyaallah I will and post the bayan here. By the way where are you now bro?

  14. samad on June 29th, 2009

    semoga Allah swt memberkati tuan dan memudahkan perjalanan tuan..apatah lagi tuan khidmat taam untuk tetamu Allah yg hadir nanti.. banyak ganjaran tu.
    kalau dapat rekod bayan masa istimak dlm bahasa melayu sila email kat saya abmy7@yahoo.com. saya skrg berada d neg China.
    di ucapkan ribuan terima kasih pd saudara rosli.

  15. nawie on July 7th, 2009

    assalamualaikum..
    tuan2 yg mulia..doa’kan utk rakan2 seusaha kita yg berniat dan berazam utk khidmat dn yg berniat dan berazam utk kuruj fisabilillah 4bln dn 40hr dn paling kurang 3hri tiap2 bulan di hari istimak dunia di malaysia pd 8-12hb julai2009 ni di kuaters klia sepang..smoga dipermudahkan urusan2 merka oleh Allah SWT..

  16. roslimh on July 7th, 2009

    Salam semua,

    Jom ajak semua kenalan ke
    http://www.facebook.com/event.php?eid=96560307271

    dan juga sharing more infos di
    http://groups.to/al-hikmah/

    Jumpa di Khitta 1, Tapak Ijtimak pada hari Khamis ini, insyaAllah.

  17. iamher08 on July 8th, 2009

    salam

    my fiance has told abt istima’ n will go to istima this weekend (july 9-13). mr rosli, im jz want to knoe what the istima really means.and how does it related to kerja nabi.then, what usually the topic that will be talk abt in istima.

    actually, i jz want to learn abt this. can u pls explain to me bcz im stil blur abt this thing.

    thank, i really appreciate if mr rosli able to explain to me abt istima. Kindly reply it to my email.

  18. suhaila on July 10th, 2009

    harap-harap ijtimak ni memberi keberkatan kepada seluruh umat Islam…amin

  19. roslimh on July 14th, 2009

    Salam semua,

    Cerita terbaru mengenai Ijtimak disini,
    http://www.roslihanip.com/spiritual/ijtimak-malaysia-2009

    Apa kata join Al-Hikmah di FB untuk sharing artikel bahasa melayu, jom ke sini,
    http://groups.to/al-hikmah/

Leave a reply

CommentLuv badge